Αναλυση φωνης

∆ιαγνωστική προσέγγιση της φωνητικής ανάλυσης µέσω ακουστικών συχνοτήτων.

Εκτός απο τα δακτυλικά αποτυπώματα και την ίριδα των ματιών μας , διαθέτουμε και κάτι άλλο που μας χαρακτηρίζει μοναδικά: Μια ηχητική συχνότητα – κάτι σαν προσωπική μελωδία – που την εκπέμπουμε συνέχεια κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τη φωνή μας! Το εκπληκτικό είναι ότι αν την <<(A)κούσουμε>> απ΄έξω , ένα σωρό εντυπωσιακά συμβαίνουν στο σώμα και στο νού μας ….

 

Κάθε ανθρώπινο ον εκπέμπει έναν εξωλεκτικό ήχο, που ονομάζεται ‘’ήχος-υπογραφή’’ του συγκεκριμένου ατόμου. Αυτός ο ήχος , μοναδικός για κάθε άτομο, αποδείχθηκε ότι δείχνει ανάγλυφα την ψυχολογική και τη φυσιολογική του κατάσταση!

 

Σ’αυτό το καταπληκτικό συμπέρασμα που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να φέρει επανάσταση στο χώρο της εναλλακτικής θεραπείας , έχει καταλήξει ομάδα ειδικών επιστημόνων.

 

Οι μελέτες της έδειχναν ότι κάθε ανθρώπινο όν έχει έναν τελείως προσωπικό εξωλεκτικό ήχο , τον οποίο εκπέμπει με την ομιλία του και ο οποίος – εκτός του ότι χαρακτηρίζει απόλυτα το ίδιο το άτομο – μπορεί αναπαραγόμενος να ωφελήσει – μέχρι και να θεραπεύσει τον <<κάτοχό>> του!

 

Επιπλέον αυτός ο ‘’ήχος-υπογραφή’’ , μοναδικός για τον κάθε άνθρωπο , βρέθηκε πώς δείχνει  και την σωματική του κατάσταση!

 

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται για τους ‘’ήχους – υπογραφές’’ , οι τεχνικές της φωνητικής ανάλυσης μπορεί τελικά να μπορέσουν να αποκαλύψουν δομικά , γενετικά ,βιοχημικά ,ψυχοφυσιολογικά ,νευροφυσιολογικά και προβλήματα διατροφής μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

 

Έτσι όσοι έχουν ανάλογα προβλήματα οφελούνται από την ακρόαση ιδιαίτερων μουσικών κομματιών!

Αντί να πάρουμε λοιπόν μια συνταγή , ας πούμε, θοραζίνης ,ή τετρακυκλίνης για ένα ιδιαίτερο πρόβλημα μας ,γιατί να μη δοκιμάσουμε μια ‘’δόση’’ ακουσικής συχνότητας

 

Ο σύγχρονος φωνητικός αναλυτής αναλύει στην αρχή την φωνή της ομιλίας μας . Αυτό γίνεται με την βοήθεια Η/Υ , που με ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωνής ,εφαρμόζει στο ηχητικό σήμα ,ανάλυση κατά Heinen και το μετατρέπει σε επαλλήλια ημιτοειδών (αρμονικών τόνων) . Αυτό του δίνει τις πρώτες βασικές παράμετρους για τους ήχους που μας είναι οφέλιμοι . Έτσι ακριβώς αποκαλύπτεται ο ακριβής χαρακτηριστικός ‘’ήχος-υπογραφής’’ μας.

Advertisements